Opravy silnic v regionu Zlín způsobí chaos

Ve Zlínském kraji proběhnou na jaře rozsáhlé opravy hlavních silničních tahů, což způsobí dopravní komplikace. Opravy postupně zasáhnou i další důležité cesty v kraji. Kraj investuje do oprav silniční infrastruktury rekordní množství peněz, snižují se tak počty úseků v havarijním stavu.


V průběhu letošního roku budou ve Zlínském kraji probíhat rozsáhlé opravy hlavních silničních tahů, které způsobí značné komplikace v dopravě. Omezení začnou na jaře a postupně zasáhnou i další důležité cesty v kraji.

Hlavní tahy silnic ve Zlíně a jeho okolí budou během oprav částečně uzavřeny a omezeny, což způsobí výrazné zdržení a dopravní komplikace pro mnoho řidičů. Krajní silnice budou průjezdné pouze jedním jízdním pruhem, místy možná dvěma. Úpravy silnic a dálnic ovlivní centrum Zlína a jeho hlavní dopravní tepnu, jak informuje šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Karel Chudárek.

Jedním z prvních úseků, který bude ovlivněn opravami, je výpadovka na Otrokovice. Opravy začnou v obchodním areálu Centro v Malenovicích a pokračují až po dálniční obchvat. Dalším postiženým úsekem bude průjezd Kudlovem, který je jedním z hlavních přístupů do Zlína. Řidiči budou nuceni jet po jednom jízdním pruhu.

Klíčové cesty v kraji budou rovněž postiženy rekonstrukcemi. ŘSD, zodpovědný za silnice I. třídy, plánuje na jaře opravit důležitou křižovatku v Lípě, kde se odbočuje z hlavního tahu ze Zlína na Slušovice. Místo stávající křižovatky vznikne kruhový objezd s cílem zvýšit bezpečnost a snížit počet dopravních nehod. Provoz bude během oprav zachován v obou směrech a termíny oprav budou ještě upřesňovány.

Během letních prázdnin se silničáři pustí do opravy části průtahu Valašským Meziříčím, což způsobí velké potíže pro řidiče. Starosta města Robert Strejček již apeluje na trpělivost, pochopení a toleranci řidičů v těchto kritických dnech. Opravy postupně zasáhnou i další části průtahu a provoz bude sveden do jednoho pruhu.

ŘSD také plánuje v průběhu roku provést řadu oprav na hlavních tazích po celém kraji. V první polovině roku chce ŘSD při částečných uzavírkách zrekonstruovat hlavní tah z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm. Další opravy se týkají propojení mezi Zlínem a Vsetínem, konkrétně mezi Liptálem a Lhotou u Vsetína. V obou případech budou provoz řízený kyvadlově.

Na seznamu oprav na letos figuruje také další rekonstrukce mostů a silnic v kraji. Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které má pod svoji správou silnice II. a III. třídy, plánuje investice do oprav silničních úseků mezi Bystřicí pod Hostýnem a Hlinskem, mezi Uherským Hradištěm a Bělovicemi a v Napajedlech most přes řeku Moravu poblíž Fatry. Některé z těchto oprav začnou již na jaře a budou pokračovat až do roku 2025.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024