Poslední aktualizace


Nárůst daně z nemovitosti pro podnikatele rozvířil vody

Město Zlín zaznamenalo významné zvýšení daně z nemovitosti, které překvapilo mnoho obyvatel města. Koeficienty, na základě kterých se daně vypočítávají, byly zvýšeny, což vedlo k výraznému nárůstu daní. Zvýšené daně pramení z potřeby financování veřejných služeb.

0

Rebeka Schmidt (Včera)

Slovácké vinice v krizi - mrazy zničily až 100% úrody

Vinaři na Slovácku čelí následkům nízkých teplot, které oslabily vinice a způsobily ztrátu úrody. Vinař Zbyněk Vaďura z Polešovic hlásí ztráty okolo 50 %, zatímco v Kudlovicích bylo zničeno 100 % úrody. Situace vyžaduje značné úsilí na obnovu vinic.

0

Jiří Padevěd (Před 2 dny)

Gastronomický festival - zábava pro celou rodinu!

Na gastronomickém festivalu návštěvníky čeká světová směs chutí od amerických klasik po exotické speciality. Nabídka zahrne mimo jiné mexické, španělské a egyptské pokrmy.

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)

Fryštát zavádí a poplatky za parkování, omezuje dopravu

Fryštát zavedl poplatky za parkování ve středu města a otevřel nové parkoviště u smuteční síně s nižší sazbou. Tím chce město zmírnit dopravní zácpu. Také zavedlo parkovací karty a omezení rychlosti na 30 km/h v centru města.

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)

Obnova radnice podle 100letého návrhu

Obnovuje se radnice navržená Františkem Lýdií Gahurou. Nové barevné řešení fasády bude světle béžové, což odpovídá původnímu vzhledu. Součástí rekonstrukce bude i obnova kamenných prvků.

0

Jiří Padevěd (Před 4 dny)

Nová vlaková stanice a autobusové nádraží ve Vsetíně

Vsetín zahájil provoz nové vlakové stanice jako součást projektu zmodernizování dopravní infrastruktury města, za více než 3 miliardy korun. Projekt zahrnuje také přestavbu přilehlých prostor a výstavbu nového autobusového nádraží.

0

Jiří Padevěd (Před 5 dny)

Kunovické koupaliště uzavřeno

Vrchní vedení Kunovic rozhodlo o dočasném uzavření místního koupaliště kvůli havarijnímu stavu. Připravuje se studie na jeho rekonstrukci a efektivnější využití areálu. Zatím není jasné, kdy bude koupaliště opět v provozu. Uzavření ovlivní místní obyvatele i turisty.

0

Michaela Prokopová (Před 2 týdny)

O policejní školu v Holešově je velký zájem

Střední policejní škola v Holešově láká nadějné kandidáty z celé České republiky, přestože může přijmout jen omezený počet studentů. Letos se přihlásilo 550 uchazečů, ale škola může kvůli kapacitě zapsat jen 120 z nich. Absolventi školy jsou velmi žádaní, což láká další studenty k přihlášení.

0

Adam Wágner (Před 2 týdny)

Jaký bude osud legendárního klubu Golem?

Historická budova Tržnice v Zlíně, známá jako bývalý domov klubu Golem, hledá nového nájemce. Vlastník, holding Synot, se původně snažil budovu transformovat na multifunkční zábavní klub, ale plány se změnily kvůli nedostatku zájmu, pandemii a energetické krizi.

0

Miroslav Pucholt (Před 3 týdny)

Záchrana obuvnického oboru v Česku?

Česká obuvnická a kožedělná asociace (ČOKA) vede iniciativu na záchranu obuvnického oboru v Česku, zvláště v Zlínském kraji. Plánují zřídit nový školský obor zaměřený na výchovu nových ševců a šiček.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 týdny)

Výstava šlapacích letadel

Výstava šlapacích letadel nabídne volbu nejhezčího šlapadla, jízdy na šlapadlech pro veřejnost, ukázky šlapadel a zábavný doprovodný program. Nabídne se také vyhlídkové lety a možnost "miniletů" pro děti.

0

Adam Wágner (Před 3 týdny)

Galavečer představil dvanáct významných osobností kraje

Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš ocenil na slavnostním galavečeru dvanáct významných osobností z medicíny, školství, kultury, sportu a dalších oblastí. Ocenění za dlouholetou práci a přínosy pro rozvoj Zlínského kraje.

0

Michaela Prokopová (Před 3 týdny)

Hasič obviněn z nečinnosti při ekologické havárii na řece Bečvě

Hasič Jiří Pochyla čelí obviněním za údajnou nečinnost při havárii, kdy kontaminovaná řeka způsobil masivní úhyn ryb. Státní zástupce tvrdí, že Pochyla nezajistil rychlý odběr vzorků vody ani průzkum toku řeky.

0

Ester Vohradská (Před 3 týdny)

Nové spoje oživují příměstskou dopravu Valašska a Rožnovska

Společnost TQM - holding s.r.o. zavádí do provozu šest nových nízkopodlažních autobusů Iveco Crossway LE, jako součást obnovy vozového parku v oblasti Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm. Autobusy splňují emisní normu Euro 6 a nabízí pohodlné sedačky, klimatizaci a USB nabíjecí místa.

0

Miroslav Pucholt (Před 3 týdny)

Rekonstrukce na zimním stadionu Uherský Ostroh

Na zimním stadionu v Uherském Ostrohu probíhá revitalizace chladicího systému ledové plochy. Nový systém bude šetrnější k životnímu prostředí a ekonomičtější. Rámcový rozpočet práce je 24,5 milionu korun.

0

Ester Vohradská (Před 4 týdny)