O policejní školu v Holešově je velký zájem

Střední policejní škola v Holešově láká nadějné kandidáty z celé České republiky, přestože může přijmout jen omezený počet studentů. Letos se přihlásilo 550 uchazečů, ale škola může kvůli kapacitě zapsat jen 120 z nich. Absolventi školy jsou velmi žádaní, což láká další studenty k přihlášení.


Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Holešově, situovaná na Kroměřížsku, láká mládež celé republiky k účasti v jejich přijímacích zkouškách. Jednou z hlavních výzev při zkouškách je běh na tisíc metrů, někdy označený jako člunkový běh.

Letos se do tvrdé konkurence zařadilo 550 nadějných adeptů, přestože škola může kvůli omezené kapacitě přijmout pouze 120 z nich. Bez ohledu na tyto obtížnosti mládež nadále projevuje velký zájem i přes vyšší nároky a kritéria přijímacích zkoušek.

Střední policejní škola nedávno zvýšila kapacitu pro nové studenty, rozšířila první ročníky ze tří na čtyři třídy. Nicméně, poptávka zjevně převyšuje nabídku, když mnohem více uchazečů se uchází o studium, než kolik škola může fyzicky pojmout. To ukazuje na dlouhodobý trend, kdy nad omezenou kapacitou školy pravidelně převažuje velký převis poptávky.

Jak uvádí ředitel školy, tento problém je umocněn i tím, že je velký zájem o absolventy této prestižní instituce. Absolventi jsou velmi žádaní a dobře uplatnitelní v oboru, což je jedním z hlavních lákadel pro potenciální studenty.

Český rozhlas přišel do školy během fyzických testů a natočil reportáž, kde mluví jak uchazeči, tak ředitel školy. Tento materiál poskytuje jedinečný pohled na proces výběru studentů, jakož i jejich pocity, očekávání a touhy . Reportáž byla točena reportérem Romanem Vernerem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy