Vizovice znovu zavádí městskou policii

0

Vizovice, obnova Městské policie, drobné přestupky, státní policie, podzim 2021, blog, region24


Vizovice na Zlínsku se rozhodlo obnovit svou Městskou policii po 17 letech. První strážník by měl nastoupit do podzimu a druhý v roce 2024. Obnova byla schválena kvůli nárůstu drobných přestupků a omezené kapacitě státní policie.

Občané města Vizovice na Zlínsku se mohou těšit na zvýšení pořádkové bezpečnosti ve svém městě. Město se totiž rozhodlo obnovit svou Městskou policii, což je krok, který neproběhl již posledních 17 let. Strážníků, kteří budou péči o dodržování lokálního řádu v ulicích města, by mělo být dva.

Podle informací z místní samosprávy, ten první by měl nastoupit své služby co nejdříve, předpokládá se, že nejpozději do podzimu letošního roku. Ve své funkci ho na konci roku 2024 pak má doplnit druhý strážník. Tak bude v ulicích Vizovic vždy k dispozici dvoučlenná hlídka městské policie. Plán na obnovu Městské policie ve městě byl schválen zastupitelstvem, poté co došlo k nárůstu drobných přestupků, se kterými si státní policie nemůže efektivně poradit kvůli své omezené kapacitě.

Inspirací pro tuto obnovu se stal také nedaleký Chropyně na Kroměřížsku, kde v současné době probíhají podobné úpravy. I zde se městská samospráva rozhodla zřídit Městskou policii, aby ulevila státním složkám a zvýšila bezpečnost obyvatel. Chropyně, které je stejně velké jako Vizovice a počet obyvatel se pohybuje kolem 5 tisíc, se chystá nasadit do ulic 6 strážníků. První tři z nich měli nastoupit již v červnu.

O těchto novinkách v oblasti bezpečnosti v obou městech informovala ve svém souhrnu redaktorka Českého rozhlasu Zlín, Blanka Kovandová.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář