ZPRÁVY Ekonomika Zlínský kraj

DSZO zavádí e-platby, chystá integraci se Zetkou

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) zavádí elektronické platební metody, jako je aplikace Fairtiq a vlastní e-shop pro nákup jízdenek. DSZO také zachovává papírové jízdenky.

0

Před týdnem Jiřina Suchorová

Zlín čelí dopravnímu chaosu - uzavírky klíčových cest

Ve Zlíně začíná náročné dopravní léto, kdy silničáři uzavřou klíčové cesty v centru. Řidiči čelí dlouhým čekacím dobám, a město opravuje několik důležitých ulic najednou.

0

Před 2 týdny Jiří Padevěd

Onsemi investuje do čipové výroby v Rožnově pod Radhoštěm

Investice americké společnosti onsemi do výroby čipů v Česku za 44 miliard korun odstartuje největší zahraniční projekt v historii země. Ministr průmyslu Jozef Síkela považuje státní pobídky za klíčové a podporuje projekt, i když Martin Kolovratník má pochybnosti.

0

Před 4 týdny Jiří Padevěd

Radnice ve Zlínském kraji chystají investice do sportovišť

Chropyně pokračuje v plánu na výstavbu sportovní haly navzdory neúspěšné žádosti o dotaci. Město má dohodu s dodavatelem a projekt je v pokročilé fázi. Starosta Michal Vlasatý plánuje kombinovat dotaci s úvěrem. Halu za max. 100 milionů korun vybudují na místě bývalého házenkářského hřiště.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Zlín po protestech snižuje daň z nemovitosti o 16 %

Zlín se po protestech občanů rozhodl snížit daň z nemovitosti průměrně o 16 %. Opozice označila snížení za nedostatečné a kosmetické. Daň z nemovitosti letos výrazně stoupla kvůli státním opatřením, což vyvolalo nespokojenost obyvatel. Město nyní sníží výnos o 40 milionů, což bude ovlivňovat místní rozpočet.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Klíčový semafor v Otrokovicích opět mimo provoz. Městu hrozí dopravní kolaps!

Dopravní křižovatka ulic Nadjezd a Komenského v Otrokovicích má opět nefunkční semafory, což způsobuje dopravní komplikace a zácpy. Situaci komplikuje i nadcházející hudební festival, který přiláká mnoho návštěvníků.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Nový přechod a bezpečnostní úpravy. Rekonstrukce Zlínské Vavrečkovy ulice

V městské části Zlína, Vavrečkově ulici, proběhnou významné rekonstrukční práce, zahrnující výměnu asfaltového povrchu a opravy kanalizace. Nový přechod pro chodce zlepší bezpečnost. Kvůli opravám se uzavře parkoviště. Práce proběhnou během letních prázdnin, ulice bude průjezdná od poloviny srpna.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Malenovice sužují nehody a nedostatek parkovacích míst. Co bude dál?

Problémy s parkováním v Malenovicích vedly k nehodám a komplikacím v dopravě. Místní obyvatelé vyjadřují nespokojenost s nedostatkem parkovacích míst, a město Zlín plánuje nové parkovací projekty, včetně parkovacích domů a zavedení modrých zón. Podobné problémy řeší i další města.

0

Před měsícem Adam Wágner

Most přes Moravu bude levnější: Zrušení průplavu přineslo úspory!

Stavba mostu přes řeku Moravu ve Starém Městě bude jednodušší a levnější díky zrušení plánů na průplav Dunaj-Odra-Labe. To umožní obcím rozvoj infrastruktury a turistických projektů, jako je přístaviště Slovacko. Někteří ekologové varují před možným zneužitím uvolněných pozemků developery.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Novinky a akční slevy od osmi top značek karavanů

Těšit se můžete na novinky od osmi renovovaných značek karavanů a obytných vozů, jako Mobilvetta, Laika, Eura Mobil, Fendt Caravan, Vantourer, Etrusco a McLouis. Každá značka nabízí unikátní vlastnosti, které vyhoví různým potřebám a preferencím. Nechybí ani atraktivní akční slevy.

0

Před měsícem Ester Vohradská

Zlín čekají letní dopravní omezení - oprava silnic a demolice mostu

V centru Zlína probíhají od 3. června opravy silnic a chodníků, které zahrnují několik klíčových úseků. Od 10. června do poloviny srpna bude uzavřena ulice Vavrečkova. Dne 9. července začne demolice části mostu přes Kudlovský potok, což způsobí dopravní komplikace.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Cetechovice volají po zásahu proti kůrovci v lesích

Obyvatelé Cetechovic na Kroměřížsku upozorňují na nekontrolované šíření kůrovce v místních lesích. Spolu s lesníky žádají zásah České inspekce životního prostředí (ČIŽP) kvůli množství mrtvých stromů a zanedbané péči o lesy.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Nová mobilní aplikace usnadní turistům cestování po Česku

Zakladatelé a autoři aplikace, společně s Asociací turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR), zahajují spolupráci na projektu on-line informačního turistického centra (OITC) – mobilní aplikace, která usnadní turistům přístup k informacím o zajímavostech, událostech a službách v ČR.

0

Před 2 měsíci Rebeka Schmidt
pivní lázně s ubytováním