Rožnov chce postavit nové kulturní centrum

0

rožnovské zastupitelstvo, stamilionové kulturní centrum, design and build, kolaudace centra, archteam, blog, region24


Rožnovské zastupitelstvo potvrzuje záměr postavit stamilionové kulturní centrum a hledá novou firmu. Volba varianty "Design and build" zahrnuje výběr firmy, která postaví stamilionové kulturní centrum. Kolaudace centra se očekává na podzim 2026

Rožnovské zastupitelstvo potvrdilo svůj záměr postavit za stamiliony korun nové kulturní centrum. Vedení města stále věří, že díky zvolení nové varianty 'Design and build' se stavba rychleji realizuje, s minimalizací problémů. Tato varianta umožňuje vybrat firmu, která projekt upraví a prověří sporné části projektové dokumentace. Očekává se, že výběrové řízení bude dokončeno na podzim a kolaudace KC může následně proběhnout na podzim 2026.

Důvodem pro změnu postupu je rozhodnutí o nepokračování spolupráce s projektovou kanceláří Archteam, která měla na starosti navrhování projektu kulturního centra. I po opakovaných úpravách projektové dokumentace zůstávají nejasnosti, které můžou vést k vyšším nákladům nebo delšímu času stavby. Město hodlá najít efektivní řešení, eliminovat rizika a zajistit, aby centrum bylo jedinečné a funkční.

Nyní hledají nového projektanta, který převezme odpovědnost za autorský dozor. Jméno architekta Karla Janů je uváděno jako potenciální kandidát. Vizualizace kulturního centra by se ale měnit neměla, nový projektant má za úkol respektovat autorské minimum původního návrhu. Město aktuálně jedná s Archteamem o převedení licence a poskytnutí slevy.

Starosta Jan Kučera (Nezávislí Rožnovějci) zdůraznil, že vedení města dále pokračuje ve spolupráci s opozicí, aby byla přijata nejlepší rozhodnutí pro budoucnost kulturního centra. Na jaře letošního roku se tak zastupitelstvu podařilo dohodnout a doplnit závazek zpracování právní analýzy odpovědnosti a rizik zvolené varianty, finanční plán dostavby KC a definovat rozsah prací. Materiály budou předloženy na dubnovém jednání zastupitelstva.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář