Radar v Květkovicích zajistí bezpečnost chodců

0

Otrokovice, radar, bezpečnost chodců, zklidnění dopravy, hlučné automobily, blog, region24


Otrokovice plánují instalovat první radar pro zvýšení bezpečnosti chodců a zklidnění dopravy. Systém bude umožňovat vyhodnocení přestupků řidičů a jeho instalace je reakcí na stížnosti místních obyvatel na hlučné automobily.

První radar by měl v blízké době zpomalit rychle jedoucí auta v Otrokovicích. Nové opatření je zavedeno za účelem zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti chodců, zejména v této oblasti, která je pro místní obyvatele nebezpečná. Radnice doufá, že tímto krokem sníží riziko nehod a zvýší kvalitu života obyvatel.

Starostka Otrokovic, Hana Veřerková, se k otázce bezpečnosti silnic vyjádřila: 'Rozhodli jsme se nahradit ukazatel rychlosti radarem. Jsme přesvědčeni, že je to nejúčinnější způsob, jak donutit řidiče dodržovat předpisy a zpomalit'. Toto rozhodnutí je reakcí na stížnosti místních obyvatel na hlučné auta procházející tímto úsekem města.

Řada řidičů využívá Bartošovu ulici v Kvítkovicích jako alternativní cestu z Malenovic do Napajedel nebo v opačném směru, aby se vyhnuli frekventované křižovatce na hlavní cestě ze Zlína. Navzdory nedávnému dobudování obchvatu Otrokovic se provoz na této trase nezklidnil. Ne každý řidič si může dovolit dálniční známku, je tedy možné, že nový radar v této oblasti bude mít značný dopad na dopravu.

Radar bude instalován na ulici Brůz Mrázků, která je přímým pokračováním Bartošovy ulice. Jak upozornila vedoucí dopravněsprávního odboru radnice Renáta Krystyníková, radar bude sledovat rychlost řidičů přicházejících od Napajedel, ale také auta jedoucí v opačném směru. Systém bude schopen vyhodnotit průměrnou rychlost na vzdálenost až sto metrů se svým radarovým senzorem. Software také umožní vyhodnocování přestupků, o které se bude starat městská policie.

V případě, že se systém osvědčí, město plánuje jeho rozšíření. 'Pokud se ukáže, že je radar jedinou možností, jak přinutit řidiče dodržovat silniční pravidla a přispět k bezpečnosti a zklidnění provozu, budeme se bavit o dalších místech, které by si zasloužila pozornost,' řekla Veřerková. Mezi potenciálními lokalitami pro další radary je ulice Nadjezd a třída Tomáše Bati, kde také bývají problémy s rychle jedoucími auty.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář