Přejezdy v Otrokovicích uzavřeny

0

železniční přejezd, dopravní komplikace, trolejbusy, zpoždění, bezpečnost provozu, blog, region24


Uzavírka železničních přejezdů ve Zlíně a Otrokovicích způsobí komplikace v dopravě. Trolejbusy č. 2 a 6 ze Zlína budou přejmenovány na 2X a 6X, cesta bude zpožděná o několik minut. Linky 8 a 9 budou zkráceny na 8X a 9X.

V rámci plánovaných oprav se bude během následujících dní uzavírat dva důležité železniční přejezdy ve Zlíně a Otrokovicích. Konkrétně se jedná o přejezdy na hlavní a velmi využívané křižovatce Květkovické v Otrokovicích a Podvesné XVII ve Zlíně. Uzavírka těchto míst způsobí nevyhnutelné komplikace v dopravě v těchto oblastech.

Následkem uzavírky na křižovatce Květkovické v Otrokovicích, kde se odbočuje ve směru od Zlína doprava, včetně trasy k vlakovému nádraží, bude nutná změna v dopravě městskou hromadnou dopravou. Trolejbusy číslo 2 a 6 ze Zlína budou přejmenovány na 2X a 6X a jejich trasa bude končit v Malenovicích. Cestující zde budou muset přestoupit na autobusovou linku 70X, která je dovezla na otrokovické nádraží. Cesta bude zpožděná o několik minut a bude vynechána některá zastávka.

Přejezdu Podvesná XVII ve Zlíně se uzavírka dotkne také. Přejezd obvykle využívají linky 8 a 9, které mají konečnou na Jižních Svahy. Během uzavírky budou obě linky zkráceny a budou jezdit z Jižních Svah s označením 8X a 9X pouze do centra Zlína. Dopravní podnik v reakci na tuto situaci zavede posilovou linku 2e, která pojede od sportovní haly do Bartošovy čtvrti.

Kromě toho budou muset počítat se změnou také cestující po železnici mezi Otrokovicemi a Vizovicemi. Ve všech vlacích v této části trati budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Oprava železničního přejezdu bude mít vliv na trasy linek městské hromadné dopravy, které budou muset projíždět tímto areálem, což povede k drobným zpožděním.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář