Malá města získají dotace na kulturní obnovu

0

Zlínský kraj, 57 milionů Kč, opravy kulturních center, Národní plán obnovy, kulturní dědictví, blog, region24


Zlínský kraj získá 57 milionů Kč na opravy a obnovu kulturních center v rámci Národního plánu obnovy. Peníze jsou určeny pro pět měst a obcí, včetně Slavičína a Fryštáku. Investice podpoří oživení a zachování kulturního dědictví, přispěje k ekonomickému a sociálnímu růstu regionů.

Zlínský kraj očekává finanční injekci ve výši 57 milionů korun na opravy a obnovu kulturních center. Tato vítaná zpráva pochází z Ministerstva kultury v rámci nového Národního plánu obnovy, který má za cíl podpořit jak velké, tak malé městské a vesnické oblasti po celé České republice.

Ze 840 milionů korun určených pro tento program se do Zlínského kraje veze výrazných 57 milionů, které jsou distribuovány mezi pět měst a obcí. Jedním z těchto úspěšných žadatelů je malé město Slavičín. Tento poklad Zlínského kraje učinil moudrý krok směrem k obnově svého historického a kreativního centra, když představil plán na opravu další části svého zámečku v místní části Hrádek na Vlárské dráze.

Ve městě Fryšták, které je známé svými historickými památkami, je plán využít dotaci na zlepšení staré budovy kina. Strategie jejího nového využití ještě nebyla oznámena, ale obyvatelé určitě s napětím vyhlížejí, co jim nový kulturní zážitek přinese.

S obnovu kulturního sektoru se rovněž počítá v Uherském Ostrohu, kde části zdejšího zámku čeká nový život díky státní dotaci. Také města Hluk a Nivnice budou mít svůj podíl z této finanční pomoci a mají v plánu proměnit své kulturní centra k lepšímu.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář