Lázeňské Luhačovice instalují dopravní kamery

0

Lázeňské Luhačovice, neukázněnými řidiči, dopravní bezpečnostní kamery, dodržování pravidel, dopravní kolapsy, blog, region24


Lázeňské Luhačovice řeší problém s neukázněnými řidiči instalací dopravních bezpečnostních kamer. Zařízení monitorují dodržování pravidel v nejproblematičtějších ulicích a pomáhají zabránit přestupkům a dopravním kolapsům.

Lázeňské město Luhačovice se rozhodlo účinně zasáhnout proti nadměrným dopravním přestupkům motoristů, kteří pravidelně ignorují dopravní značení, porušují zákaz odbočování nebo vjíždějí do jednosměrných ulic v protisměru. Tato chování vedou k bezpečnostním rizikům pro chodce a ostatní uživatele silnice. Podle mluvčí luhačovické radnice Hany Srncové se jedná o dlouhodobý problém, na který město nyní reaguje instalací speciálních dopravních bezpečnostních kamer.

Radicové se zaměřili na křižovatku ulic Masarykova a U Šťávnice, kde došlo kvůli nedisciplinovanosti řidičů v minulosti k dopravním kolapsům. Primárně motoristé jedoucí od Uherského Brodu porušovali zákaz odbočení, ačkoli byli svědky, jak na něj řidiči z kruhového objezdu nerespektovali. Teď tady nový automatizovaný kamerový systém neustále monitoruje dodržování pravidel silničního provozu.

'Kromě sledování zákazu odbočení vlevo monitorujeme také zákaz vjezdu do jednosměrné ulice od Kulturního a kongresového centra Elektra,' řekl starosta Luhačovic Marian Leščák a doplnil, že nově instalované kamery by měly být plně funkční do konce března.

Podle velitele městské policie v Luhačovicích Michala Zámečníka jsou plánovány další kamery, které budou monitorovat dodržování dopravního značení na dalších problematických místech. Velkou výhodou systému je, že dokáže automaticky sledovat dodržování pravidel silničního provozu a shromažďovat data, která může využít k analyzování situace s přestupky řidičů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář