Dopravní chaos čeká Zlín a Otrokovice!

0

Cesta ze Zlína do Otrokovic, uzavřena a provoz omezen, trolejbusové linky 2 a 6, náhradní autobusová linka 70x, údržba cesty dokončena v polovině května, blog, region24


Cesta ze Zlína do Otrokovic bude uzavřena a provoz omezen na jednom pruhu. Řidiče čeká měsíc obtíží s dopravou, zejména ve špičkách. Trolejbusové linky 2 a 6 budou končit v Malenovicích a cestující mohou využít náhradní autobusovou linku 70x. Údržba cesty by měla být dokončena v polovině května.

Silnice ze Zlína do Otrokovic bude přechodně uzavřena, což omezí provoz na jednom jízdním pruhu z obvyklých dvou. Řidiče, jak ze soukromých vozidel, tak z veřejné dopravy, čeká zhruba měsíc dlouhá výzva zvládnout s tento fakt. Mluvčí zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR, Lucie Trubelíková, očekává zpoždění, zejména ve špičkových dopravních hodinách.

'Obvykle je nejhorším dnem první den uzavírky, poté si většinou řidiči situaci umí lepší přizpůsobit,' poznamenala Trubelíková a doporučuje: 'Je vhodné vyrážet ze Zlína s předstihem nebo se pokusit městu vyhnout po staré malenovické cestě do Kvítkovic a odsud dál do Napajedel nebo Hulína.'

K uzavírce dojde na silnici I/49 u Otrokovic na přechod do dubna 2024. Dopady na cestující ve městské hromadné dopravě budou významné. Trolejbusové linky 2 a 6, jezdící ze Zlína do Otrokovic, budou končit na točně v Malenovicích u Centro. Linky budou označeny jako 2x a 6x. Z Malenovic bude jezdit náhradná autobusová linka 70x na otrokovické vlakové nádraží.

Cestující by měli počítat s vynecháním některých regulačních zastávek. 'Omlouváme se cestujícím za předpokládané komplikace v dopravě a dopředu upozorňujeme na stavbu silničního úseku a dopravní omezení, aby lidé mohli zvolit dřívější spoj a počítali se zdržením,' řekl Jan Tesař, vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice.

Aktuální údržba cesty je rozdělena na etapy a plánuje se, že by měla být dokončena nejpozději v polovině května. Avšak konečný termín dovršení prací bude záležet na počasí. Dodať lze, že loni byl úspěšně opraven stejně dlouhý úsek výpadovky v opačném směru.

Dalším dopravním omezením bude dočasné uzavření dvou důležitých železničních přejezdů ve Zlíně a Otrokovicích. Doufejme, že to způsobí pouze krátkodobé potíže. Na pozitivní stranu je třeba zmínit, že začínají práce na zkvalitnění přístupové cesty do Zlína z opačné strany, od Vizovic. Nebezpečná křižovatka v Lípě, vedoucí k odbočce do Slušovic, prochází přestavbou na rondel.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář