Doprava na Slovensko dočasně zpomalí

0

mezinárodní silnice, Česko-Slovensko, opravy křižovatek, zvýšení bezpečnosti, modernizace signalizace, blog, region24


Opravy mezinárodní silnice spojující Česko se Slovenskem dočasně zpomalí cestu na Slovensko, především kvůli opravám křižovatek u Zašové a v Rožnově. Cílem je zvýšit bezpečnost a zlepšit provoz, opravy zahrnují modernizaci signalizace a nové odbočovací pruhy.

Opravy frekventované mezinárodní silnice spojující Česko se Slovenskem dočasně zpomalí cestu na Slovensko letos kvůli opravám křižovatek u Zašové a v Rožnově. Očekává se, že práce na rekonstrukci budou v plném proudu zejména v druhé polovině roku, jakmile bude vybrána dodavatelská firma.

Podle Karla Chudárka, šéfa zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), bude nová konfigurace křižovatek bezpečnější a plynulejší, zejména pro vyjíždění a vjíždění do obce Zašová. Dodává, že to přinese závažné výhody řidičům, kteří jsou často frustrující z obtíží při opouštění obce směrem na Rožnov, zvláště ve špičkových hodinách.

Důležité je také připomenout, že oblast byla dějištěm mnoha dopravních nehod. Případem pro ilustraci je situace, kdy řidička srazila vlak při odbočení z hlavní silnice do obce, přehlédla výstražná světla na přejezdu, což skončilo se zraněnými v nemocnici. Nové plány na úpravu těchto křižovatek jsou v souladu se současnými dopravně-bezpečnostními standardy a jsou považovány za nezbytné k zajištění bezpečnosti silničního provozu.

V rámci těchto oprav bude na křižovatce instalována modernější signalizace a nové odbočovací pruhy. Kromě toho budou koleje přesunuty dále od hlavní cesty, aby se přes ně dalo projíždět bezpečněji. Dalšími vylepšeními budou nové chodníky a rekonstrukce železniční zastávky.

Ano, změny přinesou značné dopravní omezení, zejména v posledním roce výstavby. Hlavní cestovní trasa mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm bude u Zašové dočasně otevřená pouze v jednom jízdním pruhu. To způsobí řidičům značné zdržení, ale podle Chudárka to bude omezeno na několik měsíců.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář