Zlin Design Week: budoucnost designu v 10. ročníku

Slavnostní oslavy 10. ročníku Zlin Design Week proběhnou v květnu s tématem “FUTURE IS”. Festival, zaměřený na design, umění a kreativitu, se dotkne otázek budoucnosti designu v současných společenských, ekologických a technologických změnách. Nabídne inspirativní přednášky, networking, výstavy a workshopy pro designéry, studenty i veřejnost.


V prvním týdnu května se v Zlíně otevře inspirující prostor plný designu, umění a kreativity při příležitosti oslav 10. výročí prestižního festivalu Zlin Design Week. Týdenní akce je určena nejen pro mladé talenty a zkušené profesionály, ale i pro širokou veřejnost; staví se jako most propojující myšlenky, inovace a květ střední evropské designové komunity.

Jubilejní ročník festivalu představuje téma 'FUTURE IS' a v tangenci tohoto motivu klade řadu otázek ohledně budoucího směřování designu v kontextu současných společenských, ekologických a technologických změn. Co bude role designu při řešení klimatických a sociálních výzev? Jak podpoříme lidskou rozmanitost v designu? A jak se propojíme s novými technologiemi, které zásadně ovlivní tvorbu okolo se nás?

Ani v letošním roce festival neopomene velký rozsah hovorů a aktivit pro všechny zúčastněné. Design KANTÝNY nabídne inspirativní přednášky živých rozhovorů, podporující networking mezi návštěvníky, prezentaci inovativních návrhů a zamyšlení nad dalšími výzvami. Zlin Design Week si tak potrpí na navazování nečekaných spojení, která ve své podstatě způsobují pravděpodobné zvrat v průběhu kariéry některých jedinců.

Ovšem to není rozhodně vše. Představovaná výstava kombinuje nejen nejpřitažlivější díla současného designu, ale i netradiční PechaKucha Nights s humornou nadsázkou nebo dva dechberoucí Fashion Show. Těšit se můžete například na konkrétní reprezentaci Gooid Evening Collection od česko-dánského designéra Milana Flíčka, který ohromil porotu mezinárodní soutěže Best in Design 2020.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy