70 let Miroslava Göttlicha ve Zlíně

Výstava „Proměny v čase 74/24“ prezentující půl století tvorby umělce Miroslava Göttlicha probíhá v Galerii Václava Chada ve Zlíně. Vernisáž s možností setkání s autorem je 4. dubna 2024. Výstava končí 12. května 2024.


Výstava s názvem „Proměny v čase 74/24“, která prezentuje půl století tvorby osamělých uměleckých duchů naší doby – Miroslava Göttlicha, právě zasvěcuje své dveře publiku v Galerii Václava Chada ve Zlíně. Vernisáž, na které se můžete setkat s samotným autorem, je naplánována na čtvrtek 4. dubna 2024 v 17:00 hodin. Výstavu můžete navštívit až do 12. května.

Pokud se těšíte na pozoruhodné vyprávění o uměleckém růstu, Göttlich je zcela jedinečný. Jeho práce zrcadlí širokou škálu uměleckých průzkumů od malby a kresby přes plastiku až po divadelní realizace. Toto retrospektivní podnikání je půvabnou přehlídkou padesáti let jeho tvůrčí dráhy.

Göttlichovo dílo je hluboce osobní a přitom univerzální, pohybující se mezi figurativní a abstraktní malbou. Jeho tvorba také zamazává hranice mezi kresbou a malbou, přičemž vytváří kontinuitu nově vznikajících vztahů. Jeho hlavní tematické oblasti zahrnují pocit pomíjivosti a odcizení, podvědomý vliv a míru nadreálna, ale také dotyků, napětí a zneklidnění forem.

Výtvarné práce Miroslava Göttlicha lze spatřit na mnoha výstavách po celém světě a jsou zastoupeny v soukromých sbírkách v řadě zemí. Jeho lásku k hudbě lze vidět jako jeho nejdůležitější zdroj inspirace.

Zajímavostí je, že Miroslav Göttlich přispěl svými díly do projektu Salonu filmových klapek už po sedmadvacáté. Salon je tradiční součástí Zlín Film Festivalu a Göttlich se na něm podílí každoročně od roku 1998.

Pro ty, kteří by se s umělcem rádi setkali osobně, je k dispozici také komentovaná prohlídka výstavy, která se koná 10. dubna od 17 hodin. Vstup na prohlídku je zdarma.

Výstava „Proměny v čase 74/24“ je přístupná v Galerii Václava Chada na prvním poschodí zlínského zámku od 5. dubna 2024 do 12. května 2024, otevřeno je od středy do pátku a v sudé neděle, vždy od 13 do 17 hodin. Vstupné na výstavu je ve výši 70 Kč, pro děti (6-15 let), studenty a seniory je vstupné 50 Kč. Děti do 6 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy