Tragická srážka osobního vozu s nákladním vozem

0

tragická srážka, osobní vůz, nákladní vozidlo, technická závada, policejní vyšetřování, blog, region24


Tragická srážka osobního vozu s nákladním vozem naloženým kamením mezi obcemi Dobrotice a Jankovice si vyžádala život řidiče osobního vozu. Příčina nehody je zatím nejasná, police vyšetřuje a nevylučuje technickou závadu nákladního vozidla.

V tragickém incidentu, který se odehrál na silnici mezi obcemi Dobrotice a Jankovice, zemřel řidič osobního vozu. Jde o dramatický střet s nákladním vozem plně naloženým kamením.

'Na místě je všechny složky integrovaného záchranného systému,' prohlásil krátce po tragédii tiskový mluvčí policie, Radomír Řička. Společností Koved (Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje) reagovala s oznámením, že vlaková doprava bude obsluhovat obce Dobrotice a Jankovice do odvolání. Následně doplnila, že autobusy obnovily svůj provoz na standardních trasách od ranních hodin.

Přestože přesné okolnosti nehody zůstávají prozatím nejasné, policie ujišťuje, že je na ní právě pracováno. Vyšetřování může trvat několik týdnů a je pravděpodobné, že se bude opírat i o znalecké posudky. Technická závada nákladního vozidla nebyla vyloučena.

'Po nárazu obě vozidla sjela přes svodidla z kopce mimo cestu a skončila na poli,' popsala mluvčí krajských hasičů, Lucie Javoříková. Dále uvedla, že na místo nehody vyrazily čtyři jednotky hasičů, které za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostily zraněného řidiče z osobního vozidla.

Tisková mluvčí zdravotnické záchranné služby Gabriela Netopilová-Sluštíková vysvětlila, že na místo byla vyslána i olomoucká letecká záchranná služba. Bohužel ani rychlý transport do nemocnice nezabránil smrti řidiče osobního vozu. Záchranáři na místě poskytli první pomoc řidiči nákladního vozu, který utrpěl středně těžké zranění a byl následně transportován do Kroměřížské nemocnice.

'Hasiči budou pomáhat s vyproštěním nákladního a osobního auta zpět na silnici, což nebude jednoduché vzhledem k místu události,' doplnila Javoříková. Komunikaci a přilehlé okolí po nehodě uklízeli hasiči ve spolupráci se správou a údržbou silnic. Na mnoha desítkách metrů nejen silnice se nacházelo množství kamene a částí vozidel.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář