Den vína: Literatura, sklizeň šampionů a aukce vzácností

Den vína v Buchlovicích 2024 nabízí oslavu vína a kultury u hradu Buchlova. Program zahrnuje diskuze, hudbu, ochutnávky českých vín a gastronomické zážitky. Navštivte literární konferenci, degustaci vín a dobročinnou aukci vzácných lahví, výtěžek podporuje vinařství v regionu.


Vřele Vás zveme k účasti na oslavě českého vinařství a hrdé tradice pěstování vinné révy v našem kraji. Den vína v Buchlovicích 2024 se letos koná 20.3.  v malebném prostředí hradu Buchlova, kde se můžete těšit na bohatý program plný vína, hudby, diskuzí a gastronomických zážitků. Svým návštěvníkům nabídne vzorky vín z nejlepších českých vinic, která potěší nejen milovníky vína, ale i ty, kdož se chtějí poučit o historii a tajemství této lahodné tekutiny.

Úvodem dne, který začíná ve 13:30, nás čeká literární konference, na které se sejde řada odborníků a spisovatelů. Tématem letošního ročníku je 'Víno a rozum', kde najdete určitě mnoho zajímavých podnětů k zamyšlení nad tím, jak víno ovlivňuje naše myšlení, chování a mezilidské vztahy.

Ve 16:00 začne vrchol celého dne - ochutnávání vín. Zájemci budou mít možnost ochutnat vína z různých odrůd, jako jsou Müller Thurgau, Sylvánské zelené, Neuburské, Scheurebe, Aurelius, Modrý Portugal, Zweigeltrebe, Dornfelder a André. Oceníme nejlepší vína titulem šampionů výstavy a přenecháváme rozhodnutí o konečném hodnocení na profesionální degustátory, kteří je ohodnotí pomocí stobodového systému.

Během ochutnávání se postará o hudební doprovod cimbálová muzika Rubáš, která všem návštěvníkům zpříjemní užití vín.

Ve 18 hodin se bude konat dobročinná aukce vzácných lahví, z níž budou výtěžky věnovány na podporu vinařského průmyslu v našem regionu.

Pro snazší přístup na akci na odlehlejším místě poblíže hradu Buchlova budou k dispozici bezplatné koštbusy. Speciální spoj z uherskohradišťského autobusového nádraží odjede v 15:00 (nástupiště 26) a z Buchlovic pak ve 12:55, 14:15 a 15:45. Večerní spoje zpět na nádraží odjíždí z Buchlova v 18:30, 19:30, 20:30 a 21:30.

Nenechte si ujít tuto skvělou příležitost strávit den plný kultury, tradice a lahodného vína v malebném prostředí hradu Buchlova! Těšíme se na setkání s vámi na Den vína v Buchlovicích 2024! Na zdraví!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy