Čerti, keltský poklad a ohňová show: Jarní světelná show na kopcích!

Hvězdárna Uherský Brod hostí tradiční keltský telegraf. Akce nabízí bohatý program plný zážitků, hledání keltského pokladu pro děti, ohňovou show a proměnu hvězdárny ve světelný spektákl.


V úžasné jarní atmosféře se Hvězdárna Uherský Brod stane po dobu jednoho večera domovem pro tradiční keltský telegraf. Již tuto sobotu, první jarní víkend, se na vrcholcích významných kopců sejdou tzv. čerti, kteří navzájem spojují pomocí světelného signálu. Účastníci těchto slavnostních akcí mohou očekávat bohatý program plný jedinečných zážitků.

Slavnosti se začnou v 17:00 hodin opékáním klobásek. Jedná se o příležitost pro milovníky dobrého jídla a neformální setkání s dalšími účastníky. Po této občerstvovací zastávce bude následovat přednáška o historii a způsobu fungování keltského telegrafu. Od 18:00 hodin si budou přítomní moci poslechnout zajímavosti o tom, jak keltský telegraf fungoval a jak významnou roli sehrál v minulosti.

Pro děti bude připravena zábavná hledací hra, která začne v 18:30 hodin. Jejich úkol spočívá v hledání zlatého keltského pokladu. Tato aktivita je ideální pro rodiny s dětmi a zaručuje zábavu i poučení o keltské kultuře a historii.

Od 19:30 hodin se budou účastníci moci dočkat jednoho z vrcholů večera – ohňové show od skupiny Fuerza del Fuego. Tato nevšední podívaná předznamenává zapálení signálního ohně, který je klíčovou součástí celého keltského telegrafu. Proměna hvězdárny v centrum světelného spektáklu bude neopakovatelným zážitkem pro všechny účastníky.

Pro účast na slavnostech je doporučeno mít s sebou teplé oblečení, klobásky na opékání, baterku a triedr. Organizátoři také povzbuzují účastníky k přinášení libovolného ohňostroje nebo jiného zdroje intenzivního světla, které může přispět k atmosféře celého večera.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy